Personal Trainer & Sportvoedingsadviseur Fred

Personal trainer Fred Van Opstal

Fred Van Opstal

“Practice what you preach!”

Bodybuilding atleet

2de plaats Bodybuilding Masters +40 – SNFC 2018

3de plaats Bodybuilding -70kg – SNFC 2018

5de plaats Bodybuilding Masters +40 – SNFC 2019

3de plaats Bodybuilding -70kg – SNFC 2019

Opleidingen:

  • Personal Coach
  • Sportvoedingsadviseur
  • Bijscholing “Sportletsels & Voeding” – Centrum voor Sportgeneeskunde – UZ Gent

Fred is gespecialiseerd in krachttraining/fitness en heeft al meer dan 15 jaar ervaring.

Hij staat in voor de personal trainingen, de trainingsprogramma’s en de sportvoedingsbegeleiding.

Hij begeleidt bij het afvallen of bijkomen in spiermassa door de training en de voeding op elkaar af te stemmen volgens het doel van de klant.

Hij leert je de juiste trainingstechnieken zodat je het maximale uit je training kunt halen en blessures kunt vermijden.

Hij geeft je ook advies over voedingssupplementen en dieetvoeding die je kan aankopen op de Total Muscle Concept webshop.

Fred’s Motivatie:

” Op mijn 30ste besefte ik dat er verandering moest komen in mijn heel ongezonde levensstijl. Ik besloot om te beginnen met krachttraining en al snel had ik mijn nieuwe passie gevonden. Later stopte ik ook met roken en met het drinken van alcohol want dit paste niet meer bij mijn nieuwe manier van leven. Elk moment van de dag stond in teken van training en voeding. Het was niet altijd gemakkelijk en zoals velen moest ik ook alles zelf ontdekken. Uiteindelijk maakte ik geen vooruitgang meer en na een zoektocht naar betere begeleiding ben ik bij een personal coach terechtgekomen. Die heeft mij veel verder gebracht dan ik op mezelf ooit zou had kunnen doen.

Na vele twijfels of ik het podium op zou durven (in enkel dat heel klein broekje), heb ik dan toch de stap gezet om aan competities deel te nemen. Mijn eerste deelname was vooral een overwinning op mezelf. Je komt tijdens de wedstrijdvoorbereiding meermaals jezelf tegen en het leert je ook omgaan met het mentale gedeelte van het spel. Maar laat dit geen afschrikking zijn want als ik het kan, kan iedereen het! Met de hulp van een personal coach kan je veel bereiken.

Dit alles heeft mij geïnspireerd om zelf ook mensen bij te staan en een voorbeeld voor hen te zijn. Ik wil mijn jarenlange ervaring op gebied van training, voeding en coaching delen. En wie kan je beter helpen met de reis naar een gezond en stevig lichaam dan de reiziger die eerder dezelfde reis heeft gemaakt? Ik heb het ook allemaal meegemaakt en ik weet wat je doormaakt bij het afzien op de training of bij het volgen van het dieet. Het is motiverend als je weet dat een coach vol vertrouwen achter je staat en je begrijpt. Daarom is mijn motto dan ook Practice what you preach!”.

Als coach wil ik je steunen in je wilskracht, discipline en doorzettingsvermogen. Ik wil ieder individu helpen met de juiste aanpak om die in een kortere tijd veel verder te brengen dan die ooit op zichzelf zou kunnen.”